Welcome!

Sziasztok! Sok fanficet írtam már eddig, sok blogom van. Oldalt mindegyik bannerjára rákattolhattok és megnézhetitek őket. Volt már dolgom Twilighttal, RobStennel, vámpírokkal, és most egy egészen új, misztikumtól eltérő, mégis a kedvenceim közé tartozó történethez írok fanfictiont. Remélem tetszik, és komiztok! :))
Facebook oldal: http://www.facebook.com/pages/Live-your-Dream-Gilmore-Girls/280184078756404?bookmark_t=page
Lájkold! ;)

2011. augusztus 12., péntek

7. fejezet 2/2

Na meghoztam :)) Tudom késtem, de szerintem nem lesz panasz ;) Legalábbis remélem :P :)) (L) Komikaat!! :D (L) *-*


Ki hogy reagál?

(Rory)

Másnap reggel, eléggé kótyagosan ébredtem. Egész este alig aludtam valamit, folyton járt az agyam. Rory hogy fog dönteni? Összeköltöznek Logannel? Feladja az álmát? – ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarogtak a fejemben. Mikor az óra hajnali ötöt mutatott kimásztam az ágyból, felvettem egy farmert, egy inget, meg egy farmerdzsekit, és előkerestem a kedvenc magas sarkúmat.

- Mit csinálsz? – jött az álmos kérdés az ágy felől.

- Öltözködök. – feleltem, és gyorsan beleléptem a cipőmbe. – Ha akarod hallani a fejleményeket, te is készülődj…

- Oké. – ásította és kimászva az ágyból követett a fürdőbe, ahol átkarolt hátulról, fésülködés közben. adott egy csókot a vállamra. – Ne aggódj! Biztos, hogy helyesen fog dönteni…

- Attól függ kinek mi a helyes. – sóhajtottam, és kissé bevizezve a kezemet, igyekeztem elviselhető frizurát csinálni magamnak… Több – kevesebb sikerrel. Luke még adott egy csókot aztán ő is felvett egy inget, meg egy farmert a szokásos zöld kabátjával és felcsapta a baseball sapkáját is. Együtt mentünk le az emeletről, s belépve a konyhába, a gyerekek már ott vártak ránk, útra készen.

- Jó reggelt! – köszöntek csöndesen.

- Nektek is! – viszonoztuk, mi és leültünk velük szemben.

- csináltunk reggelit nektek is, ott van a pulton. – közölte Rory félszegen mosolyogva.

- Rendben. – bólintottam, de egyikőnk se állt fel az ennivalóért. – Most per pillanat a terveteket szeretnénk hallani.

 Halványan egymásra mosolyogtak, és Rory belekezdett.

- Megbeszéltük és arra a megállapodásra jutottunk, hogy mindketten otthagyjuk a munkánkat. – közbe akartam szólni, de még erre se volt erőm, annyira ledöbbentem. – Itt fogunk élni, vagy StarsHollow-ban vagy valahol itt a közelben, és össze fogunk házasodni. Elvégre itthon is van nagyon sok lap, aminél dolgozhatok, és Logan is fog munkát találni, hiszen nagyon jók a kapcsolatai!

- Rory… - kezdtem sóhajtva. – A tudósítás volt az álmod, az idők kezdete óta és most egyszerűen feladod? Ezt akarod?

- Igen ezt! – vágta rá magabiztosan. – Anya én szeretem Logan-t. És megbántam, hogy szakítottunk, most már nem követem el ugyanezt a hibát!

- Hát… - megköszörültem a torkomat, hogy nehogy valami ökörséget mondjak. – ha… ha ezt akarod. Felnőtt nő vagy, már… már te döntesz az életed felől, és ha ez a döntésed, akkor nekem nincs beleszólásom.

- Köszönjük, Lorelai! – hálálkodott Logan, összekulcsolva az ujjait a lányoméval.

- És te Logan? – fordultam hozzá. – A szüleid gondolod,hogy ilyen könnyen belemennek ebbe?

- Nézze, Lorelai, az egész életem arra ment rá, hogy apám parancsait követtem. – kezdte magyarázni. – Az árnyékában éltem sosem lehettem az aki akarok, sosem az én álmom volt a fontos. Alig csinálhattam azt, amit akartam kivéve az „Élet-halál brigád”-ot, de azt is csak azért, mert ő is tagja volt neki. Most az egyszer nem fogom hagyni, hogy ők, ítélkezzenek fölöttem, hogy ők mondják meg hogy döntsek.

  Hirtelen nem jutottam szóhoz. Logan tényleg szörnyen szeretheti Rory-t ha szembeszáll érte az apjával, amit eddig elég ritkán tett meg. most először kezdtem ezt hinni, hogy Rory-nak jó helye lesz mellette.

- És ha nem fogadják el a döntésedet? – jött a kérdés most Luke-tól.

- Akkor nem. – vont vállat Logan. – Tudom, hogy jó lenne, hogy itt lennének az esküvőnkön, de a képmutatás mélyen gyökeredzik a családunkban, és ha nem jönnek, majd el hát sajnálom.

- Tehát akkor, már vissza se utazol Rory? – kérdeztem most újra a lányomtól.

- De most még igen. – bólintott. – Aztán mikor hazajövök karácsonyra, felmondok…

Pár perces szünet állt be a konyhában, aztán Logan felállt és kitette a muffinokat az asztalra reggeli gyanánt.

- jó étvágyat! – biccentett mosolyogva. – Nekem most haza kell ugranom, de a reptéren még találkozunk, ki szeretném kísérni, Rory-t.

- Rendben, akkor majd találkozunk. – válaszoltam, mire Rory is felállt hogy kikísérje a barátját, vagy is most már – bármennyire is furcsa – a vőlegényét.(Logan)Búcsúzóul megcsókoltam Rory-t és odasiettem a kocsimhoz. Beültem a volánhoz és indítottam. Úgy éreztem méterekkel a föld fölött lebeget, és úgy hajtottam végig a kis városon, hogy azt sem figyeltem merre megyek, és tuti hogy többször is átléptem a sebességhatárt. De most semmi sem érdekelt, csak az hogy hazamehessen, átöltözhessek, és elvihessem a gyűrűt. De azzal számolnom kell, hogy Honor már ébren van és biztos, hogy azonnal lerohan, ahogy belépek az ajtón Most a férje hazautazott a szüleihez, így most ő is otthon van velünk.

 Este, ha már a szülők is otthon lesznek, vacsoránál beavatom őket. Lehet, hogy előtte össze kéne pakolnom a holmimat, és lakást keresnem, ha elküldenek otthonról? Ezen ráérek gondolkodni.

  Sokkal hamarabb értem haza mint amire számítottam. Kipattantam a kocsiból, és berohantam a házba. Teljes csönd volt odabent, úgyhogy felsiettem a szobámba, és elővettem a kis dobozkát a fiókból, amiben a híres eljegyzési gyűrű lapult. Miután kikészítettem az asztalomra gyorsan átöltöztem, kicsit megtúrtam a hajamat, hogy nézzen ki valahogy, aztán lementem az emeletről. Alig léptem le a lépcső utolsó fokáról, drága húgom már ide is rohant.

- Na? – ugrándozott vidáman.

- Igent mondott! – újságoltam ugyan olyan boldogan.

- Jaj istenem! – sikkantotta és azonnal a nyakamba ugrott. – Úgy örülök Logan!

- Igen én is! – kuncogtam a lelkesedésén, aztán megvártam míg elenged.

- Nála töltötted az éjszakát? Most jöttél meg?

- Igen. – feleltem tömören, és töltöttem magamnak egy kávét, csak hogy csináljak valamit még egy óráig, mire Rory-t kell kikísérnem a reptérre. 

- Mikor fogod elmondani apáéknak? – tette fel a kézenfekvő kérdést.

- Este. – válaszoltam sóhajtva. – És utána szerintem el is kell cuccolnom valahová.

- Ott van a mi lakásunk Josh-sal. – ajánlotta, én meg felnevettem azt hittem csak viccel.

- Oké, kösz majd megfontolom.

- Én komolyan mondtam. – bizonygatta. – még úgyse költözünk vissza egy hétig, addig nyugodtan lakhatnál ott. Utána meg úgyis együtt fogtok élni Roryval nem?

- Rory még karácsonyig nem jön haza. – közöltem vele, és már előre fájt a gondolat hogy ilyen sokáig nem láthatom majd. – Csak utána mond fel.

- Áh, világos. – bólogatott, ő is kitöltve magának egy kis koffeint. – És te mikor fogsz?

- Ma este, legkésőbb holnap. – mondtam elgondolkodva. – Ha apának elmondom, akkor gyakorlatilag már fel is mondtam, de azért még a főnökömmel is beszélnem kell.

- Nem hinném hogy kitesznek, Logan. – csóválta a fejét. – Habár, apánktól kitelik, de kétlem, hogy el kéne költöznöd. Még ha nem is bír látni téged akkor se kell elmenned, hiszen akkora ez a ház, hogyha mindketten itthon vagytok egész nap akkor is csak néha botlotok egymásba.

- nem mondtam hogy ő tesz ki, de célozgatni fog rá, és utána mindig meg fog találni. – forgattam a szemem. – És én nem akarok itt élni így, érted?

- Ha valaki én megértem. – bólogatott sötéten vigyorogva. – Reméltem hogy rendbe jön a kapcsolatod vele, bátyus!

- Én is reméltem. – mosolyogtam rá, és egy huzamra megittam a kávém felét. – És hogyha…

Meghallottuk a terepjárónk ismerős hangját a felhajtón, és nővéremmel egyszerre néztünk egymásra.

- Lehet hogy nem este kell majd beavatnod őket? – húzta fel a szemöldökét, épp mikor a motor leállt odakint. Furcsa a szívem még csak nem is vert gyorsabban, nem is voltam olyan ideges mint hittem.

- Lehet. – vontam vállat, és nem sokra rá már nyílt is a puccos bejárati ajtó, apa jóvoltából, nyobáman az anyámmal. Nagy levegőt vettem aztán kifújtam.

- Gyerekek! – biccentett felént apám és anya is integett egyet.

- Hogyhogy már itthon vagytok? – kérdezte élrdeklődést színlelve honor. Azt hitte kell nekem egy kis idő, míg forgatókönyvet gyártok magamban. – Hiszen alig egy órája mentetek el?

- Csak benéztem, hogy minden jól megy-e aztán hazajöttünk.  – felelte apám, aztán feltűnően végigmért. – Te hová mész? Főleg ilyen korán? Azt hittem ébren se lesztek mire megjövünk?

Honor rám pillantott. Tudtam hogy én jövök.

- Rory-t indulok kikísérni a reptérre. – válaszoltam egyszerűen, de a várt hatás nem maradt el: Apám szemei kikerekedtek anya pedig annyira bámult rám, hogy nem találta el fogast így a kabátja a földön kötött ki.

- Rory-t? – bökte ki apám az első kérdést ami eszébe jutott. – Rory Gilmore-t?

- Igen őt.

- De hát… na álljunk meg egy pillanatra! – mutata fel a mutatóujját. – Nem úgy volt hogy ti szakítottatok a távolság miatt?

- De úgy volt, de elkezdtünk e-mailezni, és este ellátogattam hozzá. – vázoltam fel neki a helyzetet, de nem kerülte el a figyelmemet hogy megvillan a szeme.

- Valóban? – fintorgott.

- megkértem a kezét apa. – tértem a lényegre kertelés nélkül, mire anya a szája elé kapott apám pedig összehúzott szemmel állta a tekintetemet.

- Hogyan?

- Megkértem a kezét, és ő igent mondott. – ismételtem meg kissé kiegészítve. – és ha tetszik ha nem össze fogunk házasodni.

- Elárulnád hogyan? – fonta össze a karját. – Én azt hittem, hogy Rory tudósítóként járja a világot…

- Igen, de fel akar mondani. – Én vele szemben higgadt maradtam. – Karácsonyra haza fog jönni és akkor otthagyja az állását, met velem akar élni.

- És te ezt hogy gondoltad??

- Úgy hogy én is felmondok, hogy máshogy! – vágtam rá, mire talán még idegesebb lett.

- Felmodasz? Te megőrültél fiam? Egy lány miatt?

- Úgy van! – én is összefontam a karjaimat. – Ebben nem akadályozhatsz meg. Szeretnék úgy élni ahogy én akarok. Rengetek álláslehetőségem van itthon is, mivel sok mindenkivel kialakítottam a kapcsolatot, és Rory is remekül el tud majd helyezkedni.

- Rory nem házasodhat be a családunkba, Logan, azt hiszem ezt már megbeszéltük.

Kezdett kihozni a sodromból.

- Miért nem? – vágtam vissza. – Ő is tehetős családból származik, ő is legalább olyan jó mint mi, sőt!

- Igen, hogyne!

- Apa, értsd meg én vele akarom leélni az életemet! – tagoltan beszéltem neki. – És nem érdekel, mit szólsz hozzá.

- Valóban? Nem kéne a beleegyezésem a házasságotokba?

- A lány apja a lényeg, ő beleegyezett! – Mert nem volt olyan képmutató, mint te!- fejeztem be a mondatot magamban.

- Akkor, ha ennyire megveted a Huntzberger családot, és ennyire lázadsz, akkor el lehet innen menni! – mutatott az ajtó felé apa.

- Még ma összepakolok, és megyek is! – biztosítottam róla, és felvettem a kabátomat. – Most pedig megyek, még el kell intéznem egy-két dolgot mielőtt a gép elindul.

Azzal letettem a félig teli bögrét a komódra, és kiviharoztam a lakásból. De ahogy becsukódott mögöttem az ajtó, újra kinyílt.

- Logan! – sietett utánam anya. – Logan várj, kérlek!

Felé fordultam.

- Nem költözhetsz el Logan! – mondta gyenge hangon. – Miért viszálykodnánk megint? Eddig olyan jól éltünk, miért kell…

- Ti életetek jól, én boldogtalan voltam. – javítottam ki.

- vele vagy boldog?

- Igen vele! – bólintottam és folytattam az utat a kocsim felé.

- Legalább… - kissé elcsuklott a hangja. – Legalább vacsorázz velünk, beszéljétek át még egyszer hátha…

- Anya, kérlek, sietnem kell! – néztem könnyes szemeibe. – Te bármikor felhívhatsz, ha akarsz, oké?

- Fiam, ne csináld ezt! – lehelte kérlelőn. Majd belefacsarodott a szívem. Összeszorítottam a fogam, és megráztam a fejem.

- Még hazajövök, összepakolni. – ígértem, és beszállva a kocsiba, kisoroltam a szélet utcára, egyenesen a (volt) munkahelyem felé.(Rory)Már becsekkoltuk a bőröndömet, éppen indulni készültünk felfelé, a terminálba, amikor Logan megérkezett.

- Bocs hogy késtem, de össze kellett pakolnom. – sajnálkozott, és kézen fogva kísért minket fel.

- Hová mész?

- költözöm. – közölte természetesen.

Elcsodálkoztam.

- Miért? – kérdeztem rá bár volt egy tippem.

- Apa nehezen fogadta a hírt. – foglalta össze tömören, és ha jól hallottam anya halkan, de gúnyosan felnevetett luke oldalán. csak a szememet forgattam: Ő se csípi Logan apját.

- Ne is folytasd. – sóhajtottam. – Sajnálom…

- Ez van. – vonogatta a vállát. Most majd honoréknál lakom egy hétig utána meg kiveszek egy lakást valahol. Ha hazajössz eldöntjük hol fogunk élni, rendben?

- Rendben. – mosolyodtam el, és egy puszit nyomtam az arcára. – szeretlek!

- Én is szeretlek! – vigyorgott. – Jaj, várj!

Megtorpant és szembefordított magával, majd előhúzott a zsebéből, egy kis dobozkát. Szívdobogva figyeltem, ahogy kinyitja és kiveszi belőle az ismerős gyűrűt, hogy az ujjamra húzza. Mind ezek után pedig egy olyan szerelmes csókot adott, hogy utána szinte kóválygott a fejem.

- Ne gondold meg magad, míg visszajössz. – tréfálkozott, én pedig lehajtottam a fejemet, hogy ne lássa a könnyeimet.

- Kizárt dolog. – kuncogtam fel. – hiányozni fogsz.

- Te is. – Letörölgette a könnyeimet, és mikor anya integetni kezdett, hogy mennem kell, még adott egy búcsúcsókot. – Vigyázz magadra.

- Vigyázok. – bólogattam, és nagyot sóhajtva indultam meg a kapu felé ahol anyáék álltak. Vőlegényem követett. De furcsa ezt kimondani!

- Mindened megvan? – kérdezte anya a két vállamra téve a kezét, majd végigmért.

- Azt hiszem igen. – válaszoltam erőtlenül.

- Ne itasd az egereket. – simogatta meg az arcomat. – Megvár, mire hazajössz!

- Tudom. – szipogtam, és megtöröltem a szemem. – Te is hiányozni fogsz anya! – szorosan megöleltem.

- Te is nekem, Szívem! – megsimogatta a hátamat, aztán elszakadtam tőle, hogy odamenjek Luke-hoz.

- Szia, Luke! – Őt is átöleltem. – Vigyázz anyára, és ne hagyd, hogy feltúrja a ruhásszekrényemet!

- Szemmel tartom. – biztosított, majd összeborzolta a hajamat. – Minden jót, karácsonykor találkozunk!

Csak bólogatni, tudtam majd egy utolsó integetés után átmentem a kapun, hogy a futószalagra pakoljam a kézipoggyászomat, de a könnyeim csak úgy záporoztak!

1 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Megint nagyon jó volt! :)
  Logan szülei már csak ilyenek.
  Nagyon várom a folytatást.
  Puszi! :)

  VálaszTörlés